perjantai 19. huhtikuuta 2024

Blogin järkälemäisiä muutoksia

 Pienen ulkoasumuutoksen lisäksi muutin sivuston URLia:

Aikaisemmin:

https://djhifiprofessori.blogspot.com/

Muutoksen jälkeen:

https://hifiprofessori.blogspot.com/

Muutoksella haluan osoittaa, että blogi ei ole enään pelkästään DJ näkökulmasta kirjoitettu blogi, vaan se on minun alter egon blogi, joka on myös DJ. Näin voin halutessani kirjoitella hieman vapaammin erilaisista asioista liittyen elämään mitä julkinen persoonani elää.

Ironisena pilkkana syntynyt liikanimi Hifiprofessori/Professor Of Hi-Fi syntyi aikoinaan kyllä DJ hommissa, mutta siitä oli tarkoitus tulla kokonaisvaltainen taiteilijanimi, ei pelkästään DJ nimi. Silloin minulla oli myös bändikuvioita suunnitelmissa.

Nyt olen keski-iässä ja tuumasin, että tyypillinen mies kun saa keski-iän villityksen/järkytyksen, niin se haluaa ilmentää nuorekkuuttaan ostamalla Ferrarin tai ainakin vähintään moottoripyörän. Itse en ole koskaan tuntenut vetoa noihin muutakuin esteettisinä kapineina, niin tuumasin, että minäpä ostan kitaran.

Tämä nyt sinänsä ei ollut ensimmäinen kerta kun ostin kitaran sen jälkeen kun päälle pari kymppisenä lopetin bändihommat.

Joskus päälle kolmekymppisenä mieli himoitsi takaisin tekemään bändijuttuja vähän erilaisella kulmalla kuin nuorempana. Ostin vähän sitä sun tätä, mutta en kaikkea mitä soittaja tarvitsee. Se on yllättävän kallis harrastus aloittaa. Varsinkin kun nykyään on ihan erilaiset aloitusvaatimukset soittokamojen suhteen kuin joskus teininä. Eipä sitten koskaan tullut hankittua kaikkea mahdollista krääsää, että kotisoittaminen ja äänittäminen olisi ollut mahdollista, joten myin kamat taas pois, koska asuin pienessä asunnossa Helsingissä.

Nyt oli käydä melkein samalla tavalla kuin aikaisemmin. Ostin kitaran ja basson, sekä pienet vahvistimet kummallekin. Opettelin Reaper DAWin käyttöä jne... mutta minulla ei ollut mitään efektejä / muita laitteita kotistudion pystyttämiseksi. Havahduin talvilomalla ollessani siihen, että nyt alkaa tapahtumaan jos meinaan vielä mitään soittohommia koskaan harrastaa. Ei tässä kuitenkaan ole niin nuori, että olisi varaa odotella että jotain tapahtuisi tekemättä asian eteen mitään.

Ostin tuossa velaksi uuden kitaran, kun totesin ostaneeni aikaisemmin vääränlaisen kitaran siihen nähden mitä haluan kitaralla tehdä. Aikaisemmin ostettu kitara on Gretschin kitara mikä on malliltaan hyvin Les Paul henkinen. Gretsch teki joskus tuollaisia kilpaillakseen Les Paulin kanssa, mutta se ei ottanut aikanaan oikein tuulta alleen ja Gretsch onkin enemmän tunnettu puoliakustisista kitaroistaan, joita käytetään rockabillyssa yms... roots musiikissa. Anyhow... tuossa Gretschissäni on humbucker mikit, eikä vibra kampea ja totesin, että tarvin kitaran missä on yksikelaiset mikit (single coil) ja vibrakampi, joten päädyin ostamaan Jaguarin. Seuraavaksi projekti jatkuu efektihankinnoilla ja kotistudio pisteen rakentamisella. Siinä menee DJ sinkkujen hankinnat syksyn ajaksi jäihin, kun koitan saada soittokamat siihen pisteeseen että voin oikeasti nauttia kitaran soiton opettelusta ja oman soiton äänityshommista.

Näin ollen ei ole yhtään pois suljettua, että Hifiprofessori olisi jatkossa enää pelkkä DJ taiteilija.

Pieni oli muutos, mutta kauheasti jorinaa siitä mikä muutokseen johti. Elämä on toisinaan monisäikeistä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blues Rock: Jenkit vs Eurooppa

 Tänään vuorossa blogi sivustoni ensimmäiset LP arviot. Minua ei kiinnosta hittojakaan sukupuolielinten mittojen vertailu, eikä sen puoleen ...