maanantai 1. tammikuuta 2024

Something evil, slimy and fun is rising... I know what you are thinking about, but no... it's not it...

Todistat juuri uuden blogin syntymää. Tästä se lähtee, halvempi vaihtoehto unilääkkeille. 


“Almost nobody dances sober, unless they happen to be insane.” – Marcus Tullius Cicero and H.P. Lovecraft


DJ nimeni on DJ Hifiprofessori ja minä olen rakastunut. Olen ollut noin 40 vuotta intohimoisessa ja antoisassa suhteessa rakkaani kanssa. Varmaankin jo tiedät kuka rakkaani on? Se on populaarimusiikki.


Eräänä päivänä kun kuuntelin musiikkia itsekseni ja katselin tuhansia LP levyjäni, niin mietin, että ehkä levyistäni voisi joku muukin nauttia kuin minä ja ehkä levyjen kuuntelu voisi olla sosiaalisempikin harrastus. Siitä syntyi ajatus ryhtyä mm. harrastelija DJ:ksi. Tätä ajatusta edesauttoi kutsu DJksi kaverini järjestemiin yksityisbileisiin Helsingin Lauttasaareen joulun alla vuonna 2023. Bileet olivat onnistuneet ja niistä jäi hyvä fiilis, niinpä sitä tässä ollaan muutama DJ keikka myöhemmin ja sosiaaliset mediat hallussa. Minut löytää DJ nimelläni Facebookista, Instagrammista ja Mixcloudista.


Tässä ja nyt aloitan myös DJ Hifiprofessori blogin kirjoittamisen. Minulla on Facebook sivu DJ Professor Of Hi-Fi (https://www.facebook.com/profile.php?id=100087732589251), mutta se on lähinnä tiedotus -ja markkinointikanava. Ei sinne viitsi mitään pidempiä värssyjä kirjoitella. Tuumasin, että voisi olla paikallaan omistaa jokin sivusto DJ persoonani ajatuksien jakamiseen. Nurkka, missä kirjoittaa musiikki ja DJ harrastuksestani Lahdessa… kaupungissa mihin palasin 20 vuoden jälkeen, vaikka vannoin itselleni että Lahteen en enää palaa takaisin.




Mikä on Hifiprofessori?

Vuosikymmeniä sitten soitin jonkun verran DJ keikkoja erilaisissa bileissä. En silloin ollut varsinaisesti DJ. Jonkun piti vain soittaa musiikkia bileissä.

Eräissä bileissä olinkin sitten hyvässä tuiterissa itsekin ja olin varustautunut illan soittokeikkaan niinkin HIFI hengessä, että suurin osa musiikkiani oli c-kaseteilla. Tietysti humalapäissäni hukkasin biisien paikat ja jouduin kelailemaan kasetteja edestakaisin aiheuttaen pitkiä musiikittomia taukoja biisien välissä. Siitä sain ironisen liikanimen Hifiprofessori mikä jäi elämään ja sitä oli tarkoitus käyttää taiteilijanimenä mahdollisissa bändi yms… viritelmissä.

Tuntui loogiselta napata vanha ”taiteilijanimi” naftaliinista nyt kun aloitin oikeasti harrastelemaan DJ hommia. Ei mene homma liian vakavaksi kun voi naureskella oman taiteilijanimen syntytarinaa. Enää en silti soita musiikkia C-kaseteilta. Kaljassa saatan vähän soittaakin.


Tyyli




Monet ihmiset ymmärtävät DJ:n lähinnä koneellisen tanssimusiikin soittajana.Nyt varsinkin kun muutti takaisin pienemmällä paikkakunnalle.

Helsingissä on itseasiassa melko vilkas DJ kulttuuri ja kirjo erityyppisiä DJtä on kattava. Siellä myös joitakin DJeitä ihmiset osaavat seurata ja saattavat lähteä ulos kaljalle ihan sen takia kun tietty DJ on soittamassa baarissa.

Täällä Lahdessa on kuitenkin lähinnä kaksi musiikkibaaria joissa on DJ toimintaa, eikä korkeamman profiilin DJeitä juurikaan ole (ainakaan itseä kiinnostavan musiikin puitteissa). Ja kuten aikaisemmin mainitsin, niin yleinen harhaluulo tuntuu Lahdessa olevan se että DJt soittavat aina koneellista tanssimusiikkia. DJ soiton perinteet juontuu kuitenkin niin pitkälle historiaan, että konemusiikki tuli vasta vuosikymmeniä myöhemmin. Musiikkiharrastajat valitsevat baarin mieluusti sillä perusteella, että siellä soi miellyttävä musiikki ja mikäpä olisi sen parempaa tässä tilanteessa kuin asiansa tunteva DJ. Tähän aiheeseen palaan varmasti tulevissa blogikirjoituksissa.


Tällä alustuksella arvaattekin, että juureni ovat ”orgaanisemmassa” musiikissa kuin koneellinen tanssimusiikki.


Kuvaan tyyliäni motolla: (Garage) Punk Rock DJ with a Roots Music Twist.


musiikkityyleistä garage rock on ollut intohimoni vuosikymmeniä. Olen rampannut ympäri maailmaa erilaisissa genre bileissä pönöttämässä nousuhumalassa ja kuuntelemassa tämän hetken parhaita garage bändejä ja DJeitä. Tämä musiikkityyli syntyi 1960-luvulla ja sitä pidetään myös proto-punkkina. Eli punk musiikin alkusysäyksenä, mistä punk sitten kehittyi 10 vuoden aikana omaksi säröisemmäksi ja vauhdikkaammaksi tyylikseen. Nykypäivän garage rock/garage punk onkin usein punkkia, mitä on maustettu 60-luvun garage rock vaikutteilla.

Garagen lisäksi sekoitan paljon vanhoja musiikkityylejä yhdeksi keitokseksi. Minun DJ illoissani ei siis tunneta puritaanista yhden musiikkigenren rajojen sisällä pysyttelyä.

Keikkamainoksissani mainostan soittavani mm. seuraavia musiikkityylejä:

Garage, Punk, Rock’n’Roll, Rockabilly, Rhythm’n’Blues, Soul, Funk, Country, Exotica, Surf, Ye-Ye, Ska, Rocksteady, Swing, Power pop, Psychobilly, Psychedelia, Tropical



En itseasiassa välttämättä soita yhden keikan aikana musiikkia kaikilta näiltä alueilta, mutta kun valitsen sinkkuja DJ iltaan, niin kaikista näistä alueista sinkkuja löytyy ja mukaan tulee sitten mitä tulee. Soitan hyvin vähän mitään erityisen tunnettuja artisteja. Oli musiikki niin menneiden aikojen musiikkia kuin nykymusiikkiakin, niin soitan pääasiassa ”underground” musaa.
Pyrin siihen, että soittamani musiikki on varsinkin rullaavaa ja hauskaa. Välillä erittäin villiäkin, toisinaan omituista ja varsinkin sellaista musiikkia, mitä et joka päivä kuule joka puolella missä oletkin. Parhammillaan soittamani musiikki on rock henkisessä ympäristössä, mutta pystyn soittamaan perus olutbaariinkin istuvaa musiikkia, varsinkin sinkkukokoelmani alati kasvaessa.


Lähitulevaisuuden suunnitelmat (Kirjoitus hetkellä ollaan päivässä 1.1.2024)

Yritän pikku hiljaa saada tunnettavuutta DJ nimelleni ja soittamalleni musiikille täällä Lahden alueella, vaikkakin DJ kulttuuri täällä on aika lapsen kengissä. Näin vuoden alkuun kuuluu lupaukset ja ehkäpä vuonna 2024 saadaan luotua uusia juttuja muiden paikallisten DJ olentojen kanssa. Alustavaa keskustelua on jo tullut käytyä.

Lisäksi yritys olisi puskea myös Helsinkiin keikoille. Vähän hankalaa se tietysti on kun muutti Helsingistä pois ja tällä hetkellä käy siellä aika harvakseen. Lisäksi siellä sitä kiekon pyörittäjää riittää jo ennestään. Saa buukata keikalle!


Mistä löydät DJ Hifiprofessorin?






















Instagram: https://www.instagram.com/djprofofhifi/

Mixcloud: https://www.mixcloud.com/JohannesPirulainen/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100087732589251


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blues Rock: Jenkit vs Eurooppa

 Tänään vuorossa blogi sivustoni ensimmäiset LP arviot. Minua ei kiinnosta hittojakaan sukupuolielinten mittojen vertailu, eikä sen puoleen ...